Elkésztés: 80 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (8-8 adag):
A sütőtök mártáshoz:
1 parázstök felkockázva
2 liter erőleves
1 kis zöld csilipaprika
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű, fekete bors
fahéj
Elkészítés:
A tököt puhára főzzük az erőlevesben (én megfeleztem, és a felét zöldség alaplében készítettem el a vegetáriánusok miatt), benne a csilivel, a fokhagymával és a fűszerekkel, majd leturmixoljuk.
A babhoz:
400 g fehér bab
kakukkfüves só
1 gerezd fokhagyma
babérlevél
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük, és leszűrve használjuk.
Pulykahús:
700 g darált pulykacomb
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
só, fekete bors, őrölt koriander
zöld koriander a tálaláshoz
apróra vágott pritamin paprika a tálaláshoz
A gombához:
500 g csiperkegomba
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
só, fekete bors
1 evőkanál olajban eltett, darált szarvasgomba
aprított pritamin paprika a tálaláshoz
Elkészítés:
A vöröshagymát mindkét esetben az olajon megdinszteljük, majd belekeverjük a húst, illetve a gombát, fűszerezzük, és megpirítjuk (fontos, hogy ne maradjon leve, mert akkor túl főzelékszerű lesz a végeredmény).
A főtt babot megfelezzük, és a húshoz, illetve a gombához keverjük, majd hozzáadjuk az előkészített csípős sütőtökmártást. A gombásat szarvasgombával, a húsosat korianderrel és apróra vágott pritamin paprikával ízesítjük.
A recept elnevezése talán igényel egy kis kommentárt: a chili CON carne (chili hússal) nevet mindenki ismeri – az egyik változat azonban vegetáriánus, tehát hús nélkül készül, ezért kapta a chili SIN carne (chili hús nélkül) nevet.
Fotó: Tóth Milán Photography