Spagettis frittata friss zöldségekkel és parmezánnal

Elkészítés: 1 óra

Nehézség: 3

Hozzávalók (6 adag):

200 g gomba

150 g spagetti

100 g zöldborsó

1 pritaminpaprika

1 zöldpaprika

6 nagy tojás

30 g reszelt parmezán

30 g vaj

2 evőkanál aprított zöldpetrezselyem

só, bors, kakukkfű, oregano

Elkészítés:

  1. A spagettit a csomagoláson található útmutatás alapján megfőzzük.
  2. 180 fokra előmelegítjük a sütüt és kivajazunk egy 23 cm átmérőjű sütőformát.
  3. A vajon megpároljuk a szeletekre vágott gombát, majd hozzáadjuk a kimagozott, felaprított paprikákat, végül a zöldborsót.
  4. Együtt pároljuk néhány percig, végül beleszórjuk a fűszereket és pár percig pihenni hagyjuk.
  5. A tojásokat egy nagyobb tálban habosra verjük, hozzákeverjük a tejszínt és a főtt spagettit, majd a megpárolt zöldségeket és a petrezselymet is.
  6. Sütőformába öntjük és a tetejét megszórjuk parmezánnal.
  7. 25-30 perc alatt készre sütjük, salátával tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük