Elkészítés: 1 óra
Nehézség: 3
Hozzávalók (6 adag):
200 g gomba
150 g spagetti
100 g zöldborsó
1 pritaminpaprika
1 zöldpaprika
6 nagy tojás
30 g reszelt parmezán
30 g vaj
2 evőkanál aprított zöldpetrezselyem
só, bors, kakukkfű, oregano
Elkészítés:
- A spagettit a csomagoláson található útmutatás alapján megfőzzük.
- 180 fokra előmelegítjük a sütüt és kivajazunk egy 23 cm átmérőjű sütőformát.
- A vajon megpároljuk a szeletekre vágott gombát, majd hozzáadjuk a kimagozott, felaprított paprikákat, végül a zöldborsót.
- Együtt pároljuk néhány percig, végül beleszórjuk a fűszereket és pár percig pihenni hagyjuk.
- A tojásokat egy nagyobb tálban habosra verjük, hozzákeverjük a tejszínt és a főtt spagettit, majd a megpárolt zöldségeket és a petrezselymet is.
- Sütőformába öntjük és a tetejét megszórjuk parmezánnal.
- 25-30 perc alatt készre sütjük, salátával tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography