Elkészítés: 30 perc + hűtési idő
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (kb. 450 g fagylalt):
200 ml világos sör
200 ml tejszín enyhén felverve
100 g cukor
4 tojássárgája
1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
- Először forraljunk fel egy lábosban kétujjnyi vizet a vízfürdőnek.
- Egy kisebb lábosban olvasszuk fel a cukrot, öntsük fel a sörrel és lassan kevergessük, míg a karamell feloldódik a sörben.
- A tojássárgájákat tegyük egy keverőtálban a vízgőz fölé, és keverjük bele a karamellás sörszirupot (itt nagyon gyorsan kell dolgoznunk, hogy a tojás nehogy összecsomósodjon), amíg besűrűsödik.
- Ezt követően, levéve a gőzről, keverjük lehűlésig.
- Akkor adjuk hozzá a tejszínt, a fahéjat és a gyömbért, keverjük össze, majd öntsük a fagylaltgépbe – így 20 perc alatt mennyei, hűsítő sörfagylaltot készíthetünk.
TIPP: Ennek hiányában öntsük műanyag dobozba, és a mélyhűtőben 4 óra alatt fagyasszuk meg (félóránként vegyük ki, és habverővel alaposan dolgozzuk át a masszát, hogy elkerüljük a kristályosodást).
Fotó: Tóth Milán Photography