Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (6 adag):

200 g rizs

1 l tej

5 evőkanál porcukor

csipetnyi só

1 teáskanál vanília kivonat

2 tojás szétválasztva

6 felezett őszibarack kompót

1 teáskanál gyümölcsecet

1 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

  1. A rizsből és a tejből a porcukorral tejberizst főzünk, majd hagyjuk félig kihűlni.
  2. Akkor hozzákeverjük a vaníliakivonatot és a tojások sárgáját, és hat részre osztva hőálló tálkákba kanalazzuk.
  3. A rizs tetejére borítunk egy-egy felezett őszibarackot.
  4. A tojásfehérjéből az ecettel és a lekvárral kemény habot verünk, és a barackok tetejére halmozzuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, míg a hab pirulni kezd a tetején.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük