Elkészítés: 30 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók (6 adag):
300 g leveles tészta
250 g túró
200 g tejföl
1 tojássárgája
1 kávéskanál vanília szirup
2 evőkanál cukor
6 szem érett sárgabarack
1 evőkanál barna cukor
őrölt fahéj a beszóráshoz
Elkészítés:
- A leveles tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk.
- A túrót kikeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a vanília sziruppal és a cukorral, majd a tésztára simítjuk úgy, hogy körben kb. 2 centit szabadon hagyunk (itt a sütésnél feljön a tészta, így a túró nem tud majd elfolyni).
- A megmosott, felezett barackszemeket magházukkal felfelé a túróra fektetjük, és a gyümölcsök tetejét megszórjuk a barna cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg a tészta aranybarna színt kap, és elolvad a cukor a barackok tetején.
- Tálalás előtt megszórjuk őrölt fahéjjal.
- Az egész süti nagyon könnyű és finom, én különösen a barackokat szeretem benne: nem sül teljesen át, csak megpuhul, és a cukor enyhén karamellizálódik a tetején.
Fotó: Tóth Milán Photography