Elkészítés: 15 perc + fagyasztás
Nehézség: 1
Nappali frissítő:
2 kg kimagozott görögdinnye feldarabolva
1 nagy evőkanál méz
1 lime héja és leve
2 evőkanál apróra vágott mentalevél
Esti altató:
2 kg kimagozott görögdinnye feldarabolva
1 nagy evőkanál méz
1/2 dl vodka
1 teáskanálnyi levendulavirág
Elkészítés:
1. Én praktikusan egy nagy, 4 kg körüli görögdinnye kimagozott húsát felezem el, és a fent leírt hozzávalókkal együtt bedobom a turmixgépbe, és pürésítem.
2. Ezt követően mindkét adagot egy-egy vastag falú üvegtálba simítom, és beteszem a mélyhűtőbe (minél vékonyabb a réteg, annál előbb megfagy).
3. Egy-két órán belül kanalazható állagúra dermed, és fogyasztható a hűsítő, gyümölcsös jégkása.
Fotó: Tóth Milán Photography