Görögdinnye granita kétféleképpen

Elkészítés: 15 perc + fagyasztás

Nehézség: 1

Nappali frissítő:

2 kg kimagozott görögdinnye feldarabolva

1 nagy evőkanál méz

1 lime héja és leve

2 evőkanál apróra vágott mentalevél

Esti altató:

2 kg kimagozott görögdinnye feldarabolva

1 nagy evőkanál méz

1/2 dl vodka

1 teáskanálnyi levendulavirág

Elkészítés:

1. Én praktikusan egy nagy, 4 kg körüli görögdinnye kimagozott húsát felezem el, és a fent leírt hozzávalókkal együtt bedobom a turmixgépbe, és pürésítem.

2. Ezt követően mindkét adagot egy-egy vastag falú üvegtálba simítom, és beteszem a mélyhűtőbe (minél vékonyabb a réteg, annál előbb megfagy).

3. Egy-két órán belül kanalazható állagúra dermed, és fogyasztható a hűsítő, gyümölcsös jégkása.

Fotó: Tóth Milán Photography 

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük