Elkészítés: 15 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (8 szelet):

1 kerek félbarna cipó

350 g gorgonzola sajt

100 g puha vaj

100 g vágott pirított dió

8 fél dió a díszítéshez

3 evőkanál majonéz

őrölt fehérbors, szerecsendió

Elkészítés: 

  1. A cipó héját, tetejét levágjuk, majd három szeletet vágunk a kenyérbélből – ezeket fogjuk használni.
  2.  A sajtot, a vajat, a majonézt összekeverjük, fűszerezzük a borssal és a szerecsendióval.
  3. Megkenjük vele a kenyérszeleteket, majd megszórjuk pirított dióval.
  4. Kívül is bevonjuk a sajtkrémmel a “tortát”, és a felezett dióval díszítjük.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük