Elkészítés: 70 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (12 szelet):

250 g liszt

250 g vaj

250 g porcukor

120 g túró

80 ml tej

4 tojás, szétválasztva

4 evőkanál darált mák

1 citrom reszelt héja és leve

fél csomag sütőpor

porcukor a beszóráshoz

A töltelékhez:

100 g túró

100 g mascarpone

1 citrom reszelt héja és pár csepp citromlé

1 evőkanál méz

Elkészítés:

  1. Vajazzunk ki egy 23 cm-es tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Keverjük habosra a vajat a cukorral.
  3. Adjuk hozzá a mákot, citromhéjat, a citromlevet, a túrót, tojássárgáját, majd a tejet, és alaposan keverjük össze. Végül keverjük bele a liszttel elkevert sütőport is. 
  4. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és azt is keverjük a masszához.
  5. Öntsük a tortaformába és 170 fokon süssük kb. 40 percig – szúráspróbával ellenőrizzük, elegendő volt-e az idő.
  6. Ha kihűlt a tészta, vágjuk ketté, és kenjük meg az előzőleg kikevert krémmel. 

Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük