Elkészítés: 70 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (12 szelet):
250 g liszt
250 g vaj
250 g porcukor
120 g túró
80 ml tej
4 tojás, szétválasztva
4 evőkanál darált mák
1 citrom reszelt héja és leve
fél csomag sütőpor
porcukor a beszóráshoz
A töltelékhez:
100 g túró
100 g mascarpone
1 citrom reszelt héja és pár csepp citromlé
1 evőkanál méz







Elkészítés:
- Vajazzunk ki egy 23 cm-es tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Keverjük habosra a vajat a cukorral.
- Adjuk hozzá a mákot, citromhéjat, a citromlevet, a túrót, tojássárgáját, majd a tejet, és alaposan keverjük össze. Végül keverjük bele a liszttel elkevert sütőport is.
- A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és azt is keverjük a masszához.
- Öntsük a tortaformába és 170 fokon süssük kb. 40 percig – szúráspróbával ellenőrizzük, elegendő volt-e az idő.
- Ha kihűlt a tészta, vágjuk ketté, és kenjük meg az előzőleg kikevert krémmel.