Elkészítés: 35 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (8 szelet):
A tésztához:
150 g liszt
3 evőkanál olívaolaj
250 g joghurt
1 kávéskanál só
½ kávéskanál őrölt szerecsendió
1 kávéskanál szódabikarbóna
A feltéthez:
250 g friss spenót
1/2 fej friss fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
3 deci tejszín
3 evőkanál liszt
só, őrölt fekete bors
150 g füstölt mozarella reszelve
1 tojás személyenként
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálban jól összegyúrjuk, majd kerekre formázzuk.
- Egy sütőpapírt kenjünk be olívaolajjal, és helyezzük a közepébe a tésztát.
- Fedjük be folpackkal, és sodrófával nyújtsuk ki. Vegyük le a tetejéről a fóliát, szurkáljuk meg egy kicsit egy villával, majd a sütőpapírral együtt tegyük egy tepsibe, és süssük 220 fokos sütőben 5 percig. (A fóliára azért van szükség, mert a tészta ragadós, és ha ezt a módszert választjuk, nem kell túllisztezni a nyújtáshoz.)
- A friss spenótleveleket leszárazzuk, megmossuk és amennyire lehet, leszárítjuk.
- A zúzott fokhagymát az olajban gyorsan megfuttatjuk, majd beletesszük a spenótot, és fedő alatt addig pároljuk, míg a levelek összeesnek.
- Megsózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a liszttel, és rövid ideig pirítjuk.
- Akkor felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, míg a massza besűrűsödik.
- Ezt követően az elősütött tésztára kenjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és ráütünk személyenként egy tojást.
- 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul, és a tojás megsül (kb. 10 perc). (Csak annyi tojást üssünk rá, amennyit frissen elfogyasztunk, mert a tükörtojást nem lehet melegíteni).
Fotó: Tóth Milán Photography