Elkészítés: 35 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (8 szelet):

A tésztához:

150 g liszt

3 evőkanál olívaolaj

250 g joghurt

1 kávéskanál só

½ kávéskanál őrölt szerecsendió

1 kávéskanál szódabikarbóna

A feltéthez:

250 g friss spenót

1/2 fej friss fokhagyma

5 evőkanál olívaolaj

3 deci tejszín

3 evőkanál liszt

só, őrölt fekete bors

150 g füstölt mozarella reszelve

1 tojás személyenként

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat egy tálban jól összegyúrjuk, majd kerekre formázzuk.
  2. Egy sütőpapírt kenjünk be olívaolajjal, és helyezzük a közepébe a tésztát.
  3. Fedjük be folpackkal, és sodrófával nyújtsuk ki. Vegyük le a tetejéről a fóliát, szurkáljuk meg egy kicsit egy villával, majd a sütőpapírral együtt tegyük egy tepsibe, és süssük 220 fokos sütőben 5 percig. (A fóliára azért van szükség, mert a tészta ragadós, és ha ezt a módszert választjuk, nem kell túllisztezni a nyújtáshoz.)
  4. A friss spenótleveleket leszárazzuk, megmossuk és amennyire lehet, leszárítjuk.
  5. A zúzott fokhagymát az olajban gyorsan megfuttatjuk, majd beletesszük a spenótot, és fedő alatt addig pároljuk, míg a levelek összeesnek.
  6. Megsózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a liszttel, és rövid ideig pirítjuk.
  7. Akkor felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, míg a massza besűrűsödik.
  8. Ezt követően az elősütött tésztára kenjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és ráütünk személyenként egy tojást.
  9. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul, és a tojás megsül (kb. 10 perc). (Csak annyi tojást üssünk rá, amennyit frissen elfogyasztunk, mert a tükörtojást nem lehet melegíteni).

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük