Röszti „gyökerekből” „zöld”- mártással

Elkészítés: 25 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag, kb. 16 pogácsa):

Röszti:

2 paszternák

2 sárgarépa

2 petrezselyemgyökér

1 csomag petrezselyemzöld

1 tojás

2 evőkanál kukoricaliszt

olaj a sütéshez

Mártás:

1 csomag petrezselyemzöld

½ csomag zellerlevél

½ csomag snidling

½ csomag korianderlevél

1 gerezd fokhagyma

½ deci zöldfűszeres olívaolaj

3 deci tejföl

só, bors

Elkészítés:

  1. A mártáshoz a „zöldeket” durvára vágva a turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olajat, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd simára turmixoljuk. A mártást a röszti elkészítésének idejére a hűtőbe tesszük.
  2. A rösztihez lereszeljük a megtisztított zöldségeket. Összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, hozzáadjuk a lisztet, majd a tojást, és tenyérnyi pogácsákat formázunk belőlük, melyeket forró olajban aranyszínűre sütünk.
  3. A kisütött zöldségpogácsákat papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róla az olajat. A zöld mártással, frissen fogyasztjuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük