Elkészítés: 25 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag, kb. 16 pogácsa):
Röszti:
2 paszternák
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 csomag petrezselyemzöld
1 tojás
2 evőkanál kukoricaliszt
olaj a sütéshez
Mártás:
1 csomag petrezselyemzöld
½ csomag zellerlevél
½ csomag snidling
½ csomag korianderlevél
1 gerezd fokhagyma
½ deci zöldfűszeres olívaolaj
3 deci tejföl
só, bors
Elkészítés:
- A mártáshoz a „zöldeket” durvára vágva a turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olajat, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd simára turmixoljuk. A mártást a röszti elkészítésének idejére a hűtőbe tesszük.
- A rösztihez lereszeljük a megtisztított zöldségeket. Összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, hozzáadjuk a lisztet, majd a tojást, és tenyérnyi pogácsákat formázunk belőlük, melyeket forró olajban aranyszínűre sütünk.
- A kisütött zöldségpogácsákat papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róla az olajat. A zöld mártással, frissen fogyasztjuk.
Fotó: Tóth Milán Photography