Paszternák-krémleves almával

Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (4 adag):

2 nagyobb paszternák

2 savanykás zöld alma

1 fej vöröshagyma

1 csomó friss petrezselyemzöld

1 liter zöldség alaplé

2 dl tejföl

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál vaj

só, őrölt fehér bors

A tálaláshoz:

2 szelet szikkadt kenyér

1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A vajat és az olívaolajat összemelegítjük, és megpároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt paszternákot, és enyhén megpirítjuk, majd felengedjük az alaplével.
  3. Beletesszük a meghámozott, gerezdekre vágott almát, megsózzuk és puhára főzzük.
  4. Akkor levesszük a tűzről és pépesítjük a levest.
  5. Belekeverjük a tejfölt, és újra felforraljuk.
  6. A fehér borsot és a petrezselyemzöldet a végén, a tálalás előtt adjuk hozzá.
  7. Miközben fő a leves, két szelet szikkadt kenyeret megpirítunk, és mindkét oldalát bedörzsöljük fokhagymával. Kockákra vágjuk, és fogyasztás előtt a leveshez adjuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük