Elkészítés: 30 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók (4 adag):
2 nagyobb paszternák
2 savanykás zöld alma
1 fej vöröshagyma
1 csomó friss petrezselyemzöld
1 liter zöldség alaplé
2 dl tejföl
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
só, őrölt fehér bors
A tálaláshoz:
2 szelet szikkadt kenyér
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A vajat és az olívaolajat összemelegítjük, és megpároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt paszternákot, és enyhén megpirítjuk, majd felengedjük az alaplével.
- Beletesszük a meghámozott, gerezdekre vágott almát, megsózzuk és puhára főzzük.
- Akkor levesszük a tűzről és pépesítjük a levest.
- Belekeverjük a tejfölt, és újra felforraljuk.
- A fehér borsot és a petrezselyemzöldet a végén, a tálalás előtt adjuk hozzá.
- Miközben fő a leves, két szelet szikkadt kenyeret megpirítunk, és mindkét oldalát bedörzsöljük fokhagymával. Kockákra vágjuk, és fogyasztás előtt a leveshez adjuk.
Fotó: Tóth Milán Photography