Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (8 adag):
400 g krumpli
3 póréhagyma
100 g rukkola
1 vöröshagyma
150 ml tejszín
5 evőkanál olívaolaj
só
őrölt fekete bors
1 l zöldség alaplé
A tálaláshoz:
2-3 marék rukkola
pirított kenyérszeletek sajttal (opcionális)
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk.
- A hagymát enyhén megpirítjuk az olajon, a póréhagymát és a krumplit párolni kezdjük benne.
- Közben megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük.
- Ezután leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt meg a felaprított rukkolát, és kis lángon, fedő nélkül még 5 percig főzzük.
- Fokhagymás-sajtos pirítóssal és friss rukkolával tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography