Póréhagymás krumplileves rukkolával

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (8 adag):

400 g krumpli

3 póréhagyma

100 g rukkola

1 vöröshagyma

150 ml tejszín

5 evőkanál olívaolaj

őrölt fekete bors

1 l zöldség alaplé

A tálaláshoz:

2-3 marék rukkola

pirított kenyérszeletek sajttal (opcionális)

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk.
  2. A hagymát enyhén megpirítjuk az olajon, a póréhagymát és a krumplit párolni kezdjük benne.
  3. Közben megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük.
  4. Ezután leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt meg a felaprított rukkolát, és kis lángon, fedő nélkül még 5 percig főzzük.
  5. Fokhagymás-sajtos pirítóssal és friss rukkolával tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük