Elkészítési idő: 50 perc + 2 hét áztatás

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (kb. 2 liter):

5 bio citrom héja

7 dl vodka

1,2 liter víz

1 kg cukor

Elkészítés:

  1. Ez esetben nagyon fontos, hogy vegyszermentes gyümölcsöt használjunk, hiszen két hétig áztatjuk a héjat a vodkában, így a méreganyagok is maradéktalanul kiáznának belőle, és belekerülnének a likőrbe.
  2. A citromok héját vékonyan levágjuk (a héj alatti fehér résznek nem szabad belekerülnie, mert ettől keserű lesz).
  3. Beletesszük egy jól zárható üvegbe, és felöntjük az alkohollal.
  4. Két hétig hagyjuk állni – ez alatt kiáznak belőle az íz- és színanyagok, így szép sárga, illatos folyadékot kapunk.
  5. A likőr elkészítése előtt a cukorból és a vízből sűrű szirupot készítünk, amit hagyunk kihűlni, majd összekeverjük a narancshéjtól megtisztított vodkával.
  6. Üvegekbe adagoljuk és egy-két nap múlva fogyaszthatjuk a likőrt.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük