Elkészítés: 30 perc

Nehézségi fok: 2

Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát

Hozzávalók (4 adag):

200 g kuszkusz

100 g főtt és lecsepegtetett csicseriborsó

10 darab olajbogyó, kimagozva és felkarikázva

1 nagy édeskömény gumó

1 evőkanál olívaolaj

1/2 teáskanál őrölt koriander

1/2 citrom héja és leve

1 narancs héja és leve

1/2 teáskanál só

3 dl víz

Elkészítés:

  1. Aprítsuk fel az édeskömény gumót kis kockákra.
  2. Melegítsük fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, szórjuk bele a felaprított édesköményt és pirítsuk, időnként megkeverve, amíg megpuhul és karamellizálódik (kb. 15 perc) körülbelül 10-15 percig.
  3. Vegyük le a tűzről, szórjuk bele a koriandert, csicseriborsót, olajbogyót, és keverjük össze, majd locsoljuk meg citromlével.
  4. Tovább főzzük közepes lángon, időnként megkeverve.
  5. Eközben a vizet forraljuk fel a narancs- és citromhéjjal, és a sóval. ha elkészült, öntsük hozzá a narancslét is, és forrázzuk le vele a kuszkuszt. Locsoljuk meg olívaolajjal, jól keverjük át, és lefedve hagyjuk állni 5 percig, míg magába szívja a nedvességet.
  6. Ha elkészült, villával morzsoljuk szét, és kanalazzuk a tálalóedényekbe. Halmozzuk rá a csicseriborsós-édesköményes ragut, és szervírozzuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük