Elkészítés: 30 perc
Nehézségi fok: 2
Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát
Hozzávalók (4 adag):
200 g kuszkusz
100 g főtt és lecsepegtetett csicseriborsó
10 darab olajbogyó, kimagozva és felkarikázva
1 nagy édeskömény gumó
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/2 citrom héja és leve
1 narancs héja és leve
1/2 teáskanál só
3 dl víz
Elkészítés:
- Aprítsuk fel az édeskömény gumót kis kockákra.
- Melegítsük fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, szórjuk bele a felaprított édesköményt és pirítsuk, időnként megkeverve, amíg megpuhul és karamellizálódik (kb. 15 perc) körülbelül 10-15 percig.
- Vegyük le a tűzről, szórjuk bele a koriandert, csicseriborsót, olajbogyót, és keverjük össze, majd locsoljuk meg citromlével.
- Tovább főzzük közepes lángon, időnként megkeverve.
- Eközben a vizet forraljuk fel a narancs- és citromhéjjal, és a sóval. ha elkészült, öntsük hozzá a narancslét is, és forrázzuk le vele a kuszkuszt. Locsoljuk meg olívaolajjal, jól keverjük át, és lefedve hagyjuk állni 5 percig, míg magába szívja a nedvességet.
- Ha elkészült, villával morzsoljuk szét, és kanalazzuk a tálalóedényekbe. Halmozzuk rá a csicseriborsós-édesköményes ragut, és szervírozzuk.