Elkészítés: 40 perc
Nehézségi fok: 2
Lisztmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát
Hozzávalók (4 adag):
600 g főtt csicseriborsó
250 g darabolt konzerv paradicsom
1 nagy fej kockára vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 evőkanál indiai vörös curry paszta
4 evőkanál napraforgó olaj
só
A tálaláshoz:
4 tojás (adagonként 1db)
200 g joghurt (vagy kókusztej, esetleg tejszín)
Friss koriander zöld, apróra vágva
Elkészítés:
- Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olajat, majd beleszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk.
- Az utolsó percekben hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért is, majd lehúzzuk a tűzről, nehogy megégjen.
- Így keverjük a hozzá a sót, a paradicsomot és az indiai vörös curry pasztát.
- Elegyítjük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett áthevítjük.
- Belekeverjük a csicseriborsót, és aláöntünk egy kevés (kb. 1 dl) főzőlevet is, hogy a paszta szépen bevonja mindenhol a borsószemeket.
- Egy kicsit együtt bugyogtatjuk, végül hozzákeverjük a joghurtot.
- Beleütünk adagonként 1 tojást, és lefedjük a serpenyőt, hogy a tojásfehérje szépen átsüljön, de a sárgája folyós maradjon.
- Tálalásnál megszórhatjuk egy kis édes pirospaprikával, vagy friss, aprított korianderrel.
- Akinek nagy a szénhidrát igénye, ehet hozzá főtt rizst, vagy indiai lepénykenyeret.