Elkészítés: 40 perc

Nehézségi fok: 2

Lisztmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát

Hozzávalók (4 adag):

600 g főtt csicseriborsó

250 g darabolt konzerv paradicsom

1 nagy fej kockára vágott vöröshagyma

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 teáskanál reszelt gyömbér

1 evőkanál indiai vörös curry paszta

4 evőkanál napraforgó olaj

A tálaláshoz:

4 tojás (adagonként 1db)

200 g joghurt (vagy kókusztej, esetleg tejszín)

Friss koriander zöld, apróra vágva

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olajat, majd beleszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk.
  2. Az utolsó percekben hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért is, majd lehúzzuk a tűzről, nehogy megégjen.
  3. Így keverjük a hozzá a sót, a paradicsomot és az indiai vörös curry pasztát.
  4. Elegyítjük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett áthevítjük.
  5. Belekeverjük a csicseriborsót, és aláöntünk egy kevés (kb. 1 dl) főzőlevet is, hogy a paszta szépen bevonja mindenhol a borsószemeket.
  6. Egy kicsit együtt bugyogtatjuk, végül hozzákeverjük a joghurtot.
  7. Beleütünk adagonként 1 tojást, és lefedjük a serpenyőt, hogy a tojásfehérje szépen átsüljön, de a sárgája folyós maradjon.
  8. Tálalásnál megszórhatjuk egy kis édes pirospaprikával, vagy friss, aprított korianderrel.
  9. Akinek nagy a szénhidrát igénye, ehet hozzá főtt rizst, vagy indiai lepénykenyeret.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük