Töltött édesburgonya csirkesalátával

Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

600 g édesburgonya

300 g csirkemell filé

200 g érett mangó

100 g majonéz

1 teáskanál curry por

1 kis piros csilipaprika

1 lime

1 teáskanál só

1 kávéskanál őrölt bors

1 evőkanál zöld korianderlevél

½ liter csirke alaplé

Elkészítés:

  1. A megmosott, félbevágott édesburgonyákat 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára (20 perc).
  2. A csirkemellet az alaplében főzzük meg, majd rövid hűtés után vágjuk 1 cm-es kockákra. Aprítsuk fel a csilipaprikát és a mangót is.
  3. Egy tálban keverjük össze a majonézt, a curryt, a csilipaprikát, a sót, a borsot és a lime levét és reszelt héját, majd adjuk hozzá a csirke és a mangó darabokat.
  4. A kész édesburgonyákat vágjuk félbe, lazítsuk fel egy villával a belsejét, és halmozzuk rá az előkészített csirkesalátát.
  5. Frissen tálaljuk, megszórva a korianderrel.

1 adag tápanyagtartalma: 422,6kcal; 22g fehérje; 20,3g zsír; 38,4g szénhidrát

Fotó: Bezselics-Békési Ildikó – Canon EOS M50

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük