Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (12 szelet):

4 evőkanál kakaó

200 g barna cukor

180 ml tej

80 g vaj

250 g túró

100 ml tejföl

2 tojás            

1 kiskanál vaníliakivonat

180 g liszt

2 kiskanál sütőpor

csipetnyi só

2 evőkanál sütésálló csokigolyó

50 g kandírozott narancshéj

A tetejére:

porcukor

ízlés (és lehetőség) szerint narancsdzsem

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és egy 23 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk.
  2. A kakaót két evőkanál cukorral a tejben csomómentesen elkeverjük, és kis lángon, kevergetve összefőzzük, majd kihűtjük.
  3. A vajat a maradék cukorral, a túróval és a tejföllel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliakivonatot, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejes kakaót.
  4. Végül belekeverjük a csokigolyókat és a narancshéjat, majd a tortaformába simítjuk.
  5. 40-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük az eredményt.
  6. Amikor kihűlt, porcukorral meghintjük. Narancsdzsemet (vagy narancshéjjal elkevert baracklekvárt) is kínálhatunk mellé.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük