Sonkával és vörös káposztával töltött alma

Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

8 nagy alma (kb 1,6 kg)

700 g reszelt vöröskáposzta

400 g füstölt sonka

50 g aszalt vörösáfonya

1 fej lilahagyma

1 dl vörösbor

2 babérlevél

1 teáskanál só

1 kávéskanál őrölt kömény

1 evőkanál barna cukor

1 kávéskanál őrölt fekete bors

5 evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. Az almák tetejét a szárral együtt levágjuk. Kimagozzuk őket: a magházat kidobjuk, majd kivájjuk az almák belsejét úgy, hogy körben 1 cm vastag faluk maradjon.
  2. A sonkát kockára vágjuk, összekeverjük az almák kivájt húsával és az áfonyával, őrölt borssal ízesítjük, majd a keverékkel megtöltjük az almákat, és rátesszük a „kalapjukat” is.
  3. A káposztát vékonyra reszeljük, és egy kiolajozott tepsibe terítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát. Megszórjuk barna cukorral, sóval, köménnyel, és beletesszük a babérlevelet, és aláöntjük a bort.
  4. A káposzta-ágyra ültetjük a töltött almákat, melyek tetejét vékonyan átkenünk olajjal.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Frissen tálaljuk.

1 adag tápanyagtartalma: 757,5 kcal; 21,7 g fehérje; 47,2 g zsír; 53,8 g szénhidrát

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük