Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 adag):
5 dl száraz fehérbor
3 dl víz
100 g méz
1 egész tojás + 1 tojásfehérje
1 kávéskanál porcukor
1 evőkanál kukoricaliszt
1 citrom héja
+ néhány szem egész szegfűszeg
Elkészítés:
- A bort a szegfűszeggel és a citromhéjjal felforraljuk, és 10 percre lefedve félretesszük.
- Az egész tojást habüstben felverjük, a liszttel és a vízzel simára keverjük, majd hozzászűrve a felforralt, fűszeres bort, folyamatos keverés mellett együtt is felforraljuk.
- A tűzről levéve belekeverjük a mézet.
- A tojásfehérjéből vízgőz felett a cukorral habot verünk, és kanállal galuskákat formázva a forrón tálalt leves tetejére tesszük, és apróra vágott citromhéjjal díszítjük.
Fotó: Tóth Milán Photography