Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 adag):

5 dl száraz fehérbor

3 dl víz

100 g méz

1 egész tojás + 1 tojásfehérje

1 kávéskanál porcukor

1 evőkanál kukoricaliszt

1 citrom héja

+ néhány szem egész szegfűszeg

Elkészítés: 

  1. A bort a szegfűszeggel és a citromhéjjal felforraljuk, és 10 percre lefedve félretesszük.
  2. Az egész tojást habüstben felverjük, a liszttel és a vízzel simára keverjük, majd hozzászűrve a felforralt, fűszeres bort, folyamatos keverés mellett együtt is felforraljuk.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a mézet.
  4. A tojásfehérjéből vízgőz felett a cukorral habot verünk, és kanállal galuskákat formázva a forrón tálalt leves tetejére tesszük, és apróra vágott citromhéjjal díszítjük.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük