Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (6 szelet):

270 g leveles tészta (1 csomag)

250 g fetasajt lecsöpögtetve, felkockázva

1 csokor medvehagyma

3 evőkanál olívaolaj

só, fokhagymabors

Elkészítés:

  1. A tésztalapot az enyhén kiolajozott tepsibe simítjuk.
  2. Az olívaolajon megpároljuk a felaprított medvehagymát, sózzuk, megszórjuk fokhagymaborssal, majd a tésztalapra kanalazzuk, egyenletesen elosztva úgy, hogy a tésztának 2 cm-es pereme maradjon.
  3. Rászórjuk a kockára vágott fetasajtot, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük