Elkészítés: 35 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (6 adag):
1 csontos csirkemell
250 g csicseriborsó (főzött súly))
½ l kókusztej
1 l csirke alaplé
1 citrom leve
1 kávéskanál köménymag
2 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál fekete kömény
3 evőkanál vaj
4 szál finomra vágott zöldhagyma
só, bors
A tálaláshoz:
1 csomag friss koriander
Elkészítés:
- A köménymagot és a fekete köményt zsiradék nélkül pirítsuk meg.
- Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a felkarikázott zöldhagymát, és fonnyasszuk meg.
- Adjuk hozzá az őrölt köményt, a pirított köménymagot, a csontos csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
- Engedjük fel az alaplével, és lefedve főzzük puhára a húst.
- Akkor vegyük le a tűzről, a csirkemellet csontozzuk ki, a húst vágjuk kockákra, majd tegyük vissza a levesbe.
- Adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót és a kókusztejet, majd forraljuk fel újra a levest – a citromlevet a főzés végén keverjük hozzá.
- Apróra vágott, friss korianderlevelekkel tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography