Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (8 adag):
1 nagy fej brokkoli
300 g csirkezúza
1 csomag zöldhagyma
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
1 liter zöldség alaplé
5 evőkanál olaj
2 cm friss gyömbér
3 evőkanál szójaszósz
őrölt koriander
őrölt kardamom
római kömény
csilipor
A tálaláshoz:
Korianderzöld
Elkészítés:
- A rózsáira szedett brokkolit, a hagymát és a fokhagymát az alaplében puhára főzzük, majd leturmixoljuk.
- Az olajban megdinszteljük a felaprított zöldhagymát, rászórjuk a fűszereket (ízlés szerinti mennyiségben, és mindegyikből kb. ½ kávéskanálnyit javaslok), majd beletesszük a szójaszószt.
- Picit pirítjuk a masszát, míg elkezd illatozni, majd rádobjuk a megmosott, feldarabolt csirkezúzát, és lefedve pároljuk egy kicsit.
- Ezt követően felöntjük a leturmixolt zöldséglével, és addig főzzük, míg a zúza megpuhul.
- Friss korianderrel tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography