Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (2 adag):
2 közepes padlizsán
150 g ricotta
1 csokor zöldhagyma
1 paradicsom
4 koktélparadicsom
1 tojás
4 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál friss kakukkfűlevél
só, frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
Friss vegyes saláta
Elkészítés:
- A padlizsánokat megmossuk, félbe vágjuk, és kivájjuk a belsejüket.
- A kivágott részeket kockára vágjuk.
- Az olajban megpároljuk az apróra vágott zöldhagymát, majd beletesszük a padlizsánkockákat.
- Sózzuk, borsozzuk és enyhén megpároljuk.
- A tűzről levéve hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a kakukkfüvet, a ricottát, és a tojást.
- Összekeverjük, és a besózott padlizsánokba töltjük.
- Aki szeretne jin/jangosat játszani, ékesítheti a képen látható módon koktélparadicsomokkal.
- Velük vagy nélkülük, 180 fokos sütőben 20-25 percet sütjük, majd salátával tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography