Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (10 szelet):
700 g mangalica comb
100 g fekete olajbogyó
150 g csilis olívapaszta (vagy vörös pesztó)
1 vöröshagyma
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál rozmaring
só ízlés szerint
Elkészítés:
- A húst ledaráljuk (még finomabb lesz, ha kétszer).
- A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a húshoz keverjük a zsemlemorzsával, a tojással, a felaprított olajbogyóval és az olívapasztával együtt.
- Megsózzuk (óvatosan, mert az olajbogyó sós!), ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk.
- Egy jól záródó edényben egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap egy kiolajozott, zsemlemorzsával beszórt sütőformába simítjuk, és 200°C-os sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- Felszeletelve, salátával, krumplipürével tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography