Mediterrán mangalicafasírt

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (10 szelet):

700 g mangalica comb

100 g fekete olajbogyó

150 g csilis olívapaszta (vagy vörös pesztó)

1 vöröshagyma

5 evőkanál zsemlemorzsa

1 tojás

1 kávéskanál kakukkfű

1 kávéskanál rozmaring

só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A húst ledaráljuk (még finomabb lesz, ha kétszer).
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a húshoz keverjük a zsemlemorzsával, a tojással, a felaprított olajbogyóval és az olívapasztával együtt.
  3. Megsózzuk (óvatosan, mert az olajbogyó sós!), ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk.
  4. Egy jól záródó edényben egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Másnap egy kiolajozott, zsemlemorzsával beszórt sütőformába simítjuk, és 200°C-os sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  6. Felszeletelve, salátával, krumplipürével tálaljuk. 

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük