Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (12 adag):
A béleshez:
200 g cérnametélt
250 g túró
175 g tejföl
50 g mazsola
6 réteslap
5 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tojássárgája
1 kiskanál vaníliaeszencia
3 evőkanál olaj
1 csipetnyi só
Az öntethez:
200 g sárgabarack-lekvár
3 evőkanál balzsamecet
30 ml barackpálinka
Elkészítés:
- A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliaeszenciát, a mazsolát és simára keverjük.
- A cérnametéltet félig megfőzzük (enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, egyszer átforraljuk és már le is szűrjük), és összeforgatjuk a túróval.
- A réteslapokat rétegenként megkenjük egy kis olajjal, és a szintén kikent tepsibe fektetünk 3 réteget.
- Ráöntjük a masszát, és 3 réteslappal lefedjük, a tetejét átkenjük olajjal.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, míg a réteslap meg nem pirul a tetején.
- Közben az öntethez a sárgabarack-lekvárt felhígítjuk 4-5 evőkanál vízzel, és felforraljuk.
- Hozzáadjuk a balzsamecetet és a pálinkát, majd forrón, a vargabélesre öntve tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography