Tárkonyos savanyúkáposzta-krémleves

Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (8 adag):

1/2 kg savanyú káposzta

3 közepes krumpli

1 fej vöröshagyma

1 petrezselyem gyökér

1 nagyobb sárgarépa

só, frissen őrölt fekete bors, pirospaprika

köménymag, babérlevél, tárkony

3 evőkanál olaj

A tálaláshoz:

Tejföl vagy vegán növényi krém

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, megpirítjuk benne a köménymagot és a pirospaprikát.
  2. Beletesszük savanyúkáposztát (levével együtt) és a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön pároljuk, míg minden zöldség levet enged.
  3. Akkor felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és beletesszük a babérlevelet és a tárkonyt, majd puhára főzzük.
  4.  Mikor elkészült, botmixerrel pürésítjük, tejföllel tálaljuk.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük