Elkészítés: 35 perc
Nehézségi fok 1
Hozzávalók (4 személyre):
A tésztasalátához:
200 g főtt csicseriborsó
1 kígyó uborka – maggal együtt, kockára vágva
3 közepes nagyságú paradicsom – maggal együtt, kockára vágva
1 kápia paprika, apró kockákra vágva
50 g szeletelt fekete olajbogyó
1,5 fej közepes vöröshagyma, apróra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
400 g farfalle (lepketészta) – al dente állagúra főzve
Az öntethez:
1 lime leve
1 kávéskanál szárított oreganó
1/2 dl olívaolaj
só és bors (ízlés szerint)
A tálaláshoz:
1 csokor görög bazsalikom, apróra vágva
Elkészítés:
1. Keverjük össze a kockákra vágott uborkát, a csicseriborsót, a paradicsomot, a hagymát, a paprikát, az olajbogyót és a kifőzött, leszűrt tésztát egy nagy tálban.
2. Egy külön tálban keverjük össze az olajat, a fokhagymát, a lime kifacsart levét és az oreganót.
3. A kapott öntetet keverjük a salátához és a szórjuk meg ízlés szerint sóval és borssal.
4. Használhatjuk az apróra vágott görög bazsalikomot a díszítéshez.
5. Fogyasztás előtt egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.
Food design: Antal Balázs BAANTAL