Brokkolileves cheddar sajttal

Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 – 6 adag):

300 g brokkoli, rózsáira szedve

200 g burgonya, hámozva, kockákra vágva

1 kis fej apróra vágott vöröshagyma

1 nagyobb, apróra vágott sárgarépa

1 gerezd zúzott fokhagyma

8 dl zöldség alaplé

2 dl tejföl

200 g reszelt cheddar sajt

1 teáskanál só

3 evőkanál olaj

frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb lábosban hevítsük fel az olajat, és enyhén pirítsuk meg benne a hagymát.
  2. Adjuk hozzá a meghámozott, darabolt burgonyát, a répát, és a brokkoli 2/3-át. Pirítsuk kevergetve 5-6 percig, majd öntsük fel az alaplével, sózzuk, és lefedve főzzük puhára.
  3. Botmixerrel pürésítsük, és keverjük hozzá a tejfölt.
  4. Szórjuk bele a maradék brokkolit, és főzzük még 10 percig. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a cheddar sajtot is.
  5. Frissen őrölt fekete borssal szórjuk meg a tálalásnál.

A recepthez video is készült, melyet a Youtube csatornámon nézhetsz meg, ITT:

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük