Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (5 adag):

300 g zellergumó

3 szár zeller, apróra vágva

2 szál sárgarépa

340 g darabos paradicsommártás

1 fej hagyma, apróra vágva

3 gerezd zúzott fokhagyma

5 evőkanál olívaolaj

1/2 kávéskanál szárított oregánó

só, frissen őrölt fekete bors

1 babérlevél

1 evőkanál aprított bazsalikomlevél

1 deci vörösbor

250 g durum spagettitészta

Elkészítés: 

  1. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát is. Belekeverjük a feldarabolt szárzellert, és együtt pirítjuk 4-5 percig, majd ráöntjük a bort – elkeverjük, és hagyjuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon. 
  2. Hozzáadjuk a durvára reszelt zellergumót és a sárgarépát, megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és kevergetve átpirítjuk, majd belekeverjük a paradicsomkonzervet, és lassú tűzön puhára főzzük a zölségeket. A végén keverjük hozzá a friss bazsalikomot. A pirítás folyamatát nem szabad rövidre fogni vagy megspórolni, mert ennek hiányában nyers zeller ízű paradicsommártás lesz az eredmény!
  3. A spagettitésztát elkészítjük a csomagoláson jelölt módon, hozzákeverjük a mártáshoz (esetleg 1-2 evőkanállal tehetünk bele a tészta főzővizéből, hogy a tészta ne szívja be a mártást), és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük