Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 adag):
4 szelet csontos karaj (vagy tarja)
A páchoz:
6 evőkanál gyömbéres csiliszósz
6 evőkanál olaj
1 evőkanál szirupos narancshéj
2 evőkanál osztrigaszósz
1 grape fruit leve
1 lime leve és ½ kávéskanálnyi reszelt héja
só
Elkészítés:
- A húst besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk.
- Összekeverjük a páclét, és beleforgatjuk a karajszeleteket, majd egy légmentesen záródó dobozban 2-3 órára a hűtőbe tesszük (ez az idő lehet hosszabb, de maximum egy éjszakát javaslok).
- Elkészítéskor a lecsöpögtetett hússzeletek mindkét oldalát átsütjük egy forró serpenyőben, majd tűzálló tálba fektetjük őket.
- Ráöntjük a páclevet, és lefedve, előmelegített 160 fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (én félúton egyszer megfordítom a karajszeleteket).
- Salátával, grillezett zöldségekkel, esetleg édesburgonya pürével tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography