Sertéskaraj édes-csípős szószban sütve

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 adag):

4 szelet csontos karaj (vagy tarja)

A páchoz:

6 evőkanál gyömbéres csiliszósz

6 evőkanál olaj

1 evőkanál szirupos narancshéj

2 evőkanál osztrigaszósz

1 grape fruit leve

1 lime leve és ½ kávéskanálnyi reszelt héja

Elkészítés:

  1. A húst besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk.
  2. Összekeverjük a páclét, és beleforgatjuk a karajszeleteket, majd egy légmentesen záródó dobozban 2-3 órára a hűtőbe tesszük (ez az idő lehet hosszabb, de maximum egy éjszakát javaslok).
  3. Elkészítéskor a lecsöpögtetett hússzeletek mindkét oldalát átsütjük egy forró serpenyőben, majd tűzálló tálba fektetjük őket.
  4. Ráöntjük a páclevet, és lefedve, előmelegített 160 fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (én félúton egyszer megfordítom a karajszeleteket).
  5. Salátával, grillezett zöldségekkel, esetleg édesburgonya pürével tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük