Elkészítési: 45 perc + hűtési idő
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (1 kg trüffel):
Fehér:
500 g feldarabolt fehércsokoládé
2 evőkanál víz
150 g darabokra vágott vaj
2 teáskanál vaníliakivonat
porcukor
Fekete:
500 g feldarabolt fekete csokoládé
2 evőkanál víz
200 g darabokra vágott vaj
2 cl konyak
kakaópor
Elkészítés:
- A keverőtálat forró vízfürdő fölé tesszük, és felolvasztjuk benne a csokoládét és a vajat – a vizet a csokoládé előtt tesszük bele.
- Végig gondosan kevergetjük, majd – miután tökéletesen felolvadt – keverőgéppel homogenizáljuk.
- A vaníliakivonatot, illetve a konyakot a végén adjuk hozzá. A fenti mennyiséget egy-egy 18×18 cm-es üvegtálba simítottam, és két órára a hűtőbe tettem.
- Akkor kockákra vágtam, majd az alját és a tetejét porcukorba, illetve kakaóporba mártottam. Nekem tetszik, hogy az oldala szabadon marad – így gyönyörködhetek a trüffelkrémben, mielőtt megeszem.
TIPP: Készíthetünk golyókat is belőle, amit porcukorba, illetve kakaóporba hempergetünk.
Fotó: Tóth Milán Photography