Elkészítés: 60 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (12 szelet):
750 g (kb. 15 szem) mandarinkompót
200 g liszt
50 g mandulaliszt
100 g cukor + 4 evőkanállal a tál beszórásához
1 csipet só
10 evőkanál kompótlé
10 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál sütőpor
2 egész tojás
Elkészítés:
- Kevert tésztát készítünk: tehát az összes hozzávalót egy tálba öntjük, és alaposan (de tényleg alaposan) összedolgozzuk, hogy kenhető, de nem folyós, homogén masszát kapjunk.
- Egy 23 centi átmérőjű sütőtál aljára szórunk 4 evőkanál kristálycukrot, majd szorosan egymás mellé elhelyezzük a főtt mandarinszemeket.
- A tésztát a tetejére kenjük (kicsit ragacsos, nem könnyű vele dolgozni, ezen senki ne lepődjön meg), és előmelegített, 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt átsütjük.
- Késsel leválasztjuk a tésztát az edény faláról, és egy tálra kifordítjuk. Frissen tálaljuk: adhatunk mellé vaníliaszószt, vagy fagylaltot is.
Fotó: Tóth Milán Photography