Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (2 adag):
egy kb. 2,5 cm vastagságú tiszai harcsaderék (kb. 400 g)
200 g vaj
1 csomag fehérspárga, megtisztítva
1 lime reszelt héja és leve
½ csokor snidling felaprítva
1 csokor petrezselyem felaprítva
2 szál zöldhagyma fehér része felkarikázva
só, fehér bors
2x ½ dl száraz fehérbor
Elkészítés:
- Először a fűszervajat készítjük el: a vajat kikeverjük a lime reszelt héjával és a snidlinggel, kevés sóval és borssal, valamint néhány csepp lime lével, és egy órára a hűtőbe tesszük.
- A megtisztított spárgát fél deci borral és egy kis fűszervajjal puhára pároljuk.
- A halat egy tűálló tálba tesszük, besózzuk, aláöntünk fél deci bort, lefedjük és 180 fokos, előmelegített sütőben 10 percig pároljuk, majd levesszük a fedőt, mellészórjuk a petrezselymet és a felkarikázott zöldhagymát, ráhalmozunk 3 teáskanál fűszervajat, és készre sütjük.
- A spárgával együtt, fűszervajjal tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography