Sütőtökös rizottó zsályával és ricottával

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (4 adag):

1 közepes méretű parázstök

1,5 liter zöldség alaplé

200 g rizottó rizs

250 g szemcsés ricotta

2 salotta hagyma

5 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál só

1 kávéskanál őrölt csilipaprika

1 dl fehérbor

1 evőkanál apróra vágott zsályalevél (vagy egy kávéskanál szárított)

Elkészítés:

  1. A sütőtököt megtisztítjuk és félbevágjuk.
  2. Az egyik felét felkockázzuk, és a zöldség alaplében puhára főzzük, majd leturmixoljuk – ez lesz az alaplé.
  3. A másik felét egészen kis darabokra vágjuk.
  4. A felaprított hagymát megpároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a sütőtök kockákat.
  5. Megsózzuk, és megszórjuk csilivel, és aláöntjük a fehérbort.
  6. Hagyjuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon, lefedjük, és néhány percig pároljuk.
  7. Akkor hozzákeverjük a rizst – jó alaposan összeforgatjuk, majd merőkanalanként elkezdjük hozzáadni a sütőtökös alaplét.
  8. Mikor a rizs megpuhult, belekeverjük a ricottát és a zsályát, és frissen tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük