Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (500 g):

250 g fehér mustármag

250 g barna mustármag

500 ml fehér muskotály (bor)

250 ml muskotályecet (tokaji)

1 citrom leve

1 teáskanál fűszersó

2 evőkanál aprított tárkonylevél

1 kávéskanál frissen őrölt fekete bors

½ kávéskanál őrölt fahéj

½ kávéskanál őrölt szegfűszeg

egy csipet frissen reszelt szerecsendió

2 evőkanál méz (én erdei virágmézet használtam)

3 gerezd zúzott fokhagyma

2 kis fej vöröshagyma, apróra vágva

1 teáskanál frissen reszelt torma

Elkészítés:

  1. A mustármagot kávédarálóban durvára daráljuk, közben felforraljuk a fehérbort, amivel egy üveg vagy kerámiatálban leforrázzuk az őrölt mustármagokat.
  2. Hozzáadjuk az ecetet és a citromlét, és néhány óráig állni hagyjuk – minél tovább áll, annál csípősebb lesz a mustár.
  3. Én akkor kevertem hozzá a többi összetevőt, mikor szobahőmérsékleten teljesen kihűlt a massza. 
  4. Kiforrázott, csatos üvegekbe tettem (a fenti mennyiségből két, a képen látható üveget töltöttem meg).
  5. Lezárva, hűvös, sötét helyen tároljuk, kb. két hét múlva fogyasztható.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük