Elkészítés: 50 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (500 g):
250 g fehér mustármag
250 g barna mustármag
500 ml fehér muskotály (bor)
250 ml muskotályecet (tokaji)
1 citrom leve
1 teáskanál fűszersó
2 evőkanál aprított tárkonylevél
1 kávéskanál frissen őrölt fekete bors
½ kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt szegfűszeg
egy csipet frissen reszelt szerecsendió
2 evőkanál méz (én erdei virágmézet használtam)
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
1 teáskanál frissen reszelt torma
Elkészítés:
- A mustármagot kávédarálóban durvára daráljuk, közben felforraljuk a fehérbort, amivel egy üveg vagy kerámiatálban leforrázzuk az őrölt mustármagokat.
- Hozzáadjuk az ecetet és a citromlét, és néhány óráig állni hagyjuk – minél tovább áll, annál csípősebb lesz a mustár.
- Én akkor kevertem hozzá a többi összetevőt, mikor szobahőmérsékleten teljesen kihűlt a massza.
- Kiforrázott, csatos üvegekbe tettem (a fenti mennyiségből két, a képen látható üveget töltöttem meg).
- Lezárva, hűvös, sötét helyen tároljuk, kb. két hét múlva fogyasztható.
Fotó: Tóth Milán Photography