Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (28 cm átmérőjű sütőformához): 

A tésztához:

200 g búzaliszt

50 g mandulaliszt

100 g cukor

1 csipet só

10 evőkanál tej

10 evőkanál olaj

1 kávéskanál sütőpor

2 tojás

A krémhez:

150 g mascarpone

50 g cukor

20 g mandulaliszt

1 tojás

4 evőkanál darált mandula

A töltelékhez:

300 g felezett sárgabarack

4 evőkanál szeletelt mandula

3 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra.

1. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, és kanalazzuk bele a sütőpapírral kibélelt formába. Ez a tészta nem folyik, kanalazni és kenni kell, hogy kitöltse a sütőformát, de nem szabad felhígítani, mert emiatt nem keveredik majd össze sütés közben a mandulakrémmel.

2. Keverjük össze simára a mandulakrém hozzávalóit is, és simítsuk a tészta tetejére.

3. Végül a felezett barackokat rendezzük a tetejére, majd megszórjuk vágott mandulával és barnacukorral.

4. Az előmelegített sütőben 28-30 percig sütjük. A formában hűtsük ki, hogy a krém is megszilárduljon – csak teljesen kihűtve lehet jól szeletelni.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük