Elkészítés: 40 perc + pácolás
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
2 filézett csirkemell
200 ml natúr joghurt
4 közepes paradicsom
2 piros kaliforniai paprika
2 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál édesköménymag
1 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés:
- A csirkemelleket szeletekre vágjuk és enyhén besózzuk.
- A joghurtba belekeverjük a zúzott fokhagymát, és belefektetjük a húst. Lefedve 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
- Közvetlenül fogyasztás előtt grillrácson vagy vaslapon (esetleg grillserpenyőben) megsütjük.
- A paradicsomokat kereszt alakban egy kicsit bevágjuk, és forrásban lévő vízbe dobjuk – így könnyen eltávolítható a héja.
- A paprikákat kettévágjuk, és beletesszük a meghámozott paradicsomszemeket. Enyhén megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk az édesköménnyel.
- 180°C-os sütőben kb. 20 percig sütjük, vigyázva, hogy ne égjen meg a paprika héja. Frissen tálaljuk – nemcsak finom, nagyon szép fogás is.
Fotó: Tóth Milán Photography