Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 3
Tökfőzelék (6 adag):
1 kg gyalult tök
1 csomag zöldhagyma
1 fej hagyma
1 kávéskanál fekete kömény
1 kávéskanál fűszerkömény
2 teáskanál currypor
½ kávéskanál csili
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál cayenne bors
3 centi friss gyömbér lereszelve
deci tejszín
1 evőkanál kukoricaliszt
só
2 evőkanál vaj
Elkészítés:
- A hagymát és a zöldhagymát felaprítjuk, majd egy lábosban a felolvasztott vajon üvegesre pároljuk.
- Akkor beletesszük a reszelt gyömbért és a fűszereket, és lassú tűzön kevergetve pirítjuk néhány percig.
- Akkor hozzákeverjük a tököt, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Mikor levet enged, beleöntjük a kukoricaliszttel simára kevert tejszínt, majd sűrűre főzzük.
Cukkini kofta (kb. 15 darab):
4 kis cukkini
½ kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál őrölt kömény
1 teáskanál kurkuma
1 mini chilipaprika apróra vágva
90 g csicseriborsó liszt
½ teáskanál sütőpor
1 tojás
olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A cukkinit lereszeljük, majd besózzuk és egy szűrőben kb. 20 percig állni hagyjuk.
- Akkor kinyomkodjuk a levét, és hozzákeverjük a fűszereket, a sütőporral elkevert lisztet és a tojást.
- Kb. 5 centi átmérőjű gombócokat formázunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük.
- Ha túl lágy, szaggathatjuk teáskanállal is, közvetlenül a serpenyőbe.
Fotó: Tóth Milán Photography