Elkészítés: 90 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (8 szelet):
6 tojásfehérje
1 csipet só
300 g porcukor
1 tk. málnaecet
1 tk étkezési keményítő
A díszítéshez:
100 g fehér csoki felolvasztva
150 g tejszínhab
300 g nektarin
150 g nádcukor
100 g vaj
½ dl barackpálinka
Elkészítés:
- A tojásfehérjét elektromos habverővel, közepes fokozaton, egy csipetnyi sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig megkeményedett, hozzáadjuk a keményítőt, a cukrot és az ecetet.
- A gépet maximumra kapcsoljuk, és addig verjük a habot, amíg kemény és fényes lesz.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsi közepére halmozzuk a habot, amiből egy 23 cm átmérőjű kört formázunk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 120 fokra, és így sütjük további 70 percig.
- A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a kész torta tetejére kenjük.
- A gerezdekre vágott nektarint a cukorral összeolvasztott vajba keverjük, és két evőkanál vizet aláöntve darabos szószt főzünk belőle, amihez a végén hozzákeverjük az barackpálinkát.
- A torta tetejére nyomjuk a tejszínhabot, erre halmozzuk a barackos ragut tálalás előtt.