Pavlova torta fehér csokival és őszibarackkal

Elkészítés: 90 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (8 szelet):

6 tojásfehérje

1 csipet só

300 g porcukor

1 tk. málnaecet

1 tk étkezési keményítő

A díszítéshez:

100 g fehér csoki felolvasztva

150 g tejszínhab

300 g nektarin

150 g nádcukor

100 g vaj

½ dl barackpálinka

Elkészítés:

Fotó: Tóth Milán Photography
  1. A tojásfehérjét elektromos habverővel, közepes fokozaton, egy csipetnyi sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig megkeményedett, hozzáadjuk a keményítőt, a cukrot és az ecetet.
  2. A gépet maximumra kapcsoljuk, és addig verjük a habot, amíg kemény és fényes lesz.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsi közepére halmozzuk a habot, amiből egy 23 cm átmérőjű kört formázunk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 120 fokra, és így sütjük további 70 percig.
  5. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a kész torta tetejére kenjük.
  6. A gerezdekre vágott nektarint a cukorral összeolvasztott vajba keverjük, és két evőkanál vizet aláöntve darabos szószt főzünk belőle, amihez a végén hozzákeverjük az barackpálinkát.
  7. A torta tetejére nyomjuk a tejszínhabot, erre halmozzuk a barackos ragut tálalás előtt.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük