Spagetti rukkolával és grillezett paradicsommal

Elkészítés: 25 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

350 g spagetti

120 ml extra szűz olívaolaj

150 g ruccola

70 g frissen reszelt parmezán sajt

só, egy csipet csili

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson látható útmutatás szerint, majd szűrjük le. Egy serpenyőben adjuk hozzá az olajat, majd a ruccolát, és rázogatva melegítsük addig, míg a ruccola megfonnyad. Egy tálba átöntve leverjük hozzá a parmezánt, sózzuk és ízlés szerint csilivel fűszerezzük. Azonnal tálaljuk – én kínáltam hozzá egy kis grillezett paradicsomot is.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük