Elkészítés: 60 perc + a tészta pihentetése
Nehézség: 4
Hozzávalók (10 szelet):
A tésztához:
175 g liszt
80 g vaj
1 tojás sárgája
2 evőkanál porcukor
1 lime lereszelt héja
A töltelékhez:
175 g túró
50 g porcukor
20 g olvasztott vaj
1 tojás
2 evőkanál tejszín
1 lime lereszelt héja
fél lime leve
+10 szem friss eper
Elkészítés:
- A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.
- A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzádolgozzuk a tojássárgáját, a cukrot és a lime héját, végül annyi hideg vizet, hogy szilárd tésztát kapjunk.
- Fóliába csomagoljuk, és fél órán át pihentetjük a hűtőben.
- Azután kinyújtjuk és egy kerek, kb. 23 centi átmérőjű sütőformába simítjuk úgy, hogy körben pereme is legyen.
- A töltelékhez az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a túrót, a tejszínt, a lime héját és a lime-levet összekeverjük. A sütőformába rakott tésztára kanalazzuk, félbevágott eperszemekkel díszítjük, és 30-35 percig sütjük.
Fotó: Tóth Milán Photography