Túrókrémes pite eperrel és citrommal

Elkészítés: 60 perc + a tészta pihentetése

Nehézség: 4

Hozzávalók (10 szelet):

A tésztához:

175 g liszt

80 g vaj

1 tojás sárgája

2 evőkanál porcukor

1 lime lereszelt héja

A töltelékhez:

175 g túró

50 g porcukor

20 g olvasztott vaj

1 tojás

2 evőkanál tejszín

1 lime lereszelt héja

fél lime leve

+10 szem friss eper

Elkészítés:

  1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzádolgozzuk a tojássárgáját, a cukrot és a lime héját, végül annyi hideg vizet, hogy szilárd tésztát kapjunk.
  3. Fóliába csomagoljuk, és fél órán át pihentetjük a hűtőben.
  4. Azután kinyújtjuk és egy kerek, kb. 23 centi átmérőjű sütőformába simítjuk úgy, hogy körben pereme is legyen.
  5. A töltelékhez az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a túrót, a tejszínt, a lime héját és a lime-levet összekeverjük. A sütőformába rakott tésztára kanalazzuk, félbevágott eperszemekkel díszítjük, és 30-35 percig sütjük.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük