Tiszai harcsaderék spárgával és citrusos fűszervajjal

Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (2 adag):

egy kb. 2,5 cm vastagságú tiszai harcsaderék (kb. 400 g)

200 g vaj

1 csomag fehérspárga, megtisztítva

1 lime reszelt héja és leve

½  csokor snidling felaprítva

1 csokor petrezselyem felaprítva

2 szál zöldhagyma fehér része felkarikázva

só, fehér bors

2x ½ dl száraz fehérbor

Elkészítés:

  1. Először a fűszervajat készítjük el: a vajat kikeverjük a lime reszelt héjával és a snidlinggel, kevés sóval és borssal, valamint néhány csepp lime lével, és egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. A megtisztított spárgát fél deci borral és egy kis fűszervajjal puhára pároljuk.
  3. A halat egy tűálló tálba tesszük, besózzuk, aláöntünk fél deci bort, lefedjük és 180 fokos, előmelegített sütőben 10 percig pároljuk, majd levesszük a fedőt, mellészórjuk a petrezselymet és a felkarikázott zöldhagymát, ráhalmozunk 3 teáskanál fűszervajat, és készre sütjük.
  4. A spárgával együtt, fűszervajjal tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük