Tőkehalkrém zöld spárgával és újkrumplival

Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 3

Tőkehalkrém

Hozzávalók (4 adag):

400 g tőkehal

4 evőkanál tejszín

4 evőkanál száraz fehérbor

só, bors

4 ág turbolya

1/2 citrom leve

2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. A halszeletek mindkét oldalát átsütjük benne, majd aláöntjük a fehérbort, és teljesen puhára pároljuk, előtte sózzuk-borsozzuk. Ezt követően a halat beletesszük a turmixgépbe. Hozzáadjuk a tejszínt, és krémesre pépesítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott turbolyát és a citromlét, és tálkákba szedve szervírozzuk.

Vajban párolt zöldspárga

Hozzávalók (4 adag):

1 csomag spárga

2 evőkanál vaj

1 citrom leve

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben. A megtisztított spárgákat átforgatjuk benne, megsózzuk, majd a citromlével meglocsoljuk, és lefedve félpuhára pároljuk (kb. 4-5 perc).

Újkrumpli

Hozzávalók (4 adag):

1 kg újkrumpli

kevés víz

Elkészítés:

Imádom a most kapható korai, „gurulós” újkrumplit. Még a kapargatással sem szoktam vesződni, csak megmosom, és héjastul puhára párolom. Ehhez egy fedett sütőtálat rendszeresítettem: a lábosban kavargatástól szétesik. Tehát a megmosott krumplikat megsózom, egy tálba (vagy tepsibe) teszem, aláöntök egy pici vizet, hogy ne süljön le, lefedem, és 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt elkészül. Ha száraz étel mellé esszük, tehetünk rá egy kis vajat, megszórhatjuk friss petrezselyemmel.

Ez esetben a spárga elég vajas, a halkrém pedig elég fűszeres volt, ezért magában tálaltam.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük