Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (6 adag):
- 400 g pácolt, füstölt lazac
- 500 g fehér spárga
- 1 csomag kapor
- 1 fej vöröshagyma
- só, fehér bors
- 200 g zsíros tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál vaj
- 1,5 liter zöldség alaplé
Elkészítés:
- A vajat egy lábosban felolvasztjuk, és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát.
- Ezt követően beletesszük a megtisztított, feldarabolt spárgát, megsózzuk és kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg a spárga levet enged.
- Akkor felengedjük az alaplével, és puhára főzzük. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel (a lisztet egyébként elhagyhatjuk: én azért teszem bele, mert így nem csapódik ki a tejföl a meleg levesben, és selymesebb lesz a textúrája).
- A puhára főtt spárgát simára turmixoljuk – én a végén le is szoktam szűrni, hogy az apró rostok se kerüljenek bele, hozzákeverjük a tejfölt, a fehér borsot, és a kockára vágott lazaccal együtt újra felfőzzük.
- Apróra vágott, friss kaporral tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography