Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (8 adag):
1 kg kiflikrumpli
3 evőkanál enyhe borecet
100 g majonéz
3 közepes zöldhagyma, vékonyra szeletelve
1 zeller szár feldarabolva
1 zöld alma feldarabolva
1 csomag apróra vágott friss petrezselyem
1 csokor apróra vágott friss bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott friss kapor
1/2 teáskanál finomra reszelt citromhéj és néhány cseppnyi citromlé 50 g kapribogyó
Elkészítés:
1. A krumplit sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk.
2. A felaprított almát és a zellert hozzákeverjük.
3. A zöldfűszerekből, az ecetből, a majonézből és a citromhéjból és -léből mártást készítünk, és hozzákeverjük a felaprított hozzávalókhoz.
4. Kapribogyóval megszórva tálaljuk.
5. Tálalás előtt fél órára a hűtőbe tesszük.