Citromos-kapribogyós krumplisaláta

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (8 adag):

1 kg kiflikrumpli

3 evőkanál enyhe borecet

100 g majonéz

3 közepes zöldhagyma, vékonyra szeletelve

1 zeller szár feldarabolva

1 zöld alma feldarabolva

1 csomag apróra vágott friss petrezselyem

1 csokor apróra vágott friss bazsalikom

2 evőkanál apróra vágott friss kapor

1/2 teáskanál finomra reszelt citromhéj és néhány cseppnyi citromlé 50 g kapribogyó


Elkészítés:

1. A krumplit sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk.

2. A felaprított almát és a zellert hozzákeverjük.

3. A zöldfűszerekből, az ecetből, a majonézből és a citromhéjból és -léből mártást készítünk, és hozzákeverjük a felaprított hozzávalókhoz.

4. Kapribogyóval megszórva tálaljuk.

5. Tálalás előtt fél órára a hűtőbe tesszük.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük