Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (4 adag):
1 közepes méretű parázstök
1,5 liter zöldség alaplé
200 g rizottó rizs
250 g szemcsés ricotta
2 salotta hagyma
5 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 kávéskanál őrölt csilipaprika
1 dl fehérbor
1 evőkanál apróra vágott zsályalevél (vagy egy kávéskanál szárított)
Elkészítés:
- A sütőtököt megtisztítjuk és félbevágjuk.
- Az egyik felét felkockázzuk, és a zöldség alaplében puhára főzzük, majd leturmixoljuk – ez lesz az alaplé.
- A másik felét egészen kis darabokra vágjuk.
- A felaprított hagymát megpároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a sütőtök kockákat.
- Megsózzuk, és megszórjuk csilivel, és aláöntjük a fehérbort.
- Hagyjuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon, lefedjük, és néhány percig pároljuk.
- Akkor hozzákeverjük a rizst – jó alaposan összeforgatjuk, majd merőkanalanként elkezdjük hozzáadni a sütőtökös alaplét.
- Mikor a rizs megpuhult, belekeverjük a ricottát és a zsályát, és frissen tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography