Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 nagy adag):

600 g kelbimbó

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

4 közepes krumpli

4 evőkanál olaj

1 evőkanál liszt

2 pár frankfurti virsli

2 deci tejföl

majoránna, só, bors ízlés szerint

1,5 liter víz

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát az olajban üvegesre pároljuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát és a cikkekre vágott krumplit.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és felengedjük vízzel.
  3. Mikor a krumpli félig megfőtt, beletesszük a megmosott, félbevágott kelbimbót, és együtt főzzük.
  4. Mikor majdnem kész, a lisztet simára keverjük a tejföllel, majd néhány kanál levessel, és behabarjuk.
  5. Akkor tesszük bele a karikára vágott virslit és a majoránnát. Még egyszer együtt felforraljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük