Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 nagy adag):
600 g kelbimbó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 közepes krumpli
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 pár frankfurti virsli
2 deci tejföl
majoránna, só, bors ízlés szerint
1,5 liter víz
Elkészítés:
- Az apróra vágott hagymát az olajban üvegesre pároljuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát és a cikkekre vágott krumplit.
- Sózzuk, borsozzuk, és felengedjük vízzel.
- Mikor a krumpli félig megfőtt, beletesszük a megmosott, félbevágott kelbimbót, és együtt főzzük.
- Mikor majdnem kész, a lisztet simára keverjük a tejföllel, majd néhány kanál levessel, és behabarjuk.
- Akkor tesszük bele a karikára vágott virslit és a majoránnát. Még egyszer együtt felforraljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography