Elkészítés: 50 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (12 szelet):
250 g szilva
250 g liszt
50 g darált dió
250 g barna cukor
250 g vaj
4 tojás
fél cs. sütőpor
1 kk őrölt fahéj
A forma kikenéséhez: vaj, liszt
A tetejére: 50 g porcukor, 1 kk őrölt fahéj
Elkészítés:
- A szilvákat kimagozzuk és félbevágjuk.
- A cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a dióval, a sütőporral és a fahéjjal összekevert lisztet.
- Az előkészített 28 cm átmérőjű sütőtálba simítjuk a tésztát, és a tetejére rendezzük a szilvát, a vágott felével felfelé, a tetejét megszórjuk fahéjjal elkevert porcukorral.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Fotó: Tóth Milán Photography