Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (12 szelet):

250 g szilva

250 g liszt

50 g darált dió

250 g barna cukor

250 g vaj

4 tojás

fél cs. sütőpor

1 kk őrölt fahéj

A forma kikenéséhez: vaj, liszt

A tetejére: 50 g porcukor, 1 kk őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. A szilvákat kimagozzuk és félbevágjuk.
  2. A cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a dióval, a sütőporral és a fahéjjal összekevert lisztet.
  3. Az előkészített 28 cm átmérőjű sütőtálba simítjuk a tésztát, és a tetejére rendezzük a szilvát, a vágott felével felfelé, a tetejét megszórjuk fahéjjal elkevert porcukorral.
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük