Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (6 db):

500 g harcsafilé, simára darálva

1 tojás

fél (női) maroknyi apróra vágott mentalevél

tengeri só

fehér bors

Elkészítés:

  1. A darált halhúst kikevertem a tojással, majd sóztam, borsoztam és hozzáadtam a mentaleveleket.
  2. Egy jól zárható dobozban néhány órára a hűtőbe került a keverék, ezt követően lapos pogácsákat formáztam belőle, és nagyon kevés olívaolajon kisütöttem.
  3. Petrezselymes krumpli és saláta társaságában került  a tányérra.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük